Schabowego raz
Zaktualizowano: 27 mar
Poniżej drewniana, wysłużona deska do krojenia

A teraz informacja z internetu: "Na zwykłej, kuchennej desce do krojenia można znaleźć 200 razy więcej bakterii kałowych (takich jak E-coli), niż na desce klozetowej (!). Pochodzą one najczęściej z surowego mięsa"
Po tej informacji postanowiłam z deski do krojenia zrobić zegar

Wywierciłam w desce dziurę na wylot, a potem wycięłam w niej miejsce na mechanizm zegarowy. A tak konkretnie to posłużyłam się dłutem, więc zajęło mi to trochę czasu. Bardzo dużo czasu. Z dwóch deseczek które zostały mi po ostatnich pracach zrobiłam półkę np. na zapałki albo na dłuto.

Mechanizm do zegara to koszt około 9 zł.

Całość udekorowałam metodą decoupage. Motyw przewodni KAWA.

Czego się dowiedziałam:
1. Praca z dłutem uczy cierpliwości i pogodzenia się z bólem
2. Nie mam na czym kroić